Afdeling: Wageningen (DE RIJNSTREEK)

Scouting Zetten bezoekt bijenstal in Hemmen.

Datum: 02 november 2019 12:22

Scouting trotseert weer en wind voor bezoek in bijenstal

Ondanks het wisselvallige weer bracht Scouting Zetten een bezoek aan de bijenstal in Hemmen. In de bijenstal staan diverse bijenkasten van verschillende imkers van vereniging de Rijnstreek.

overbetuwe.nieuws.nl

 

 

 

Ondanks het wisselvallige weer bracht Scouting Zetten een bezoek aan de bijenstal in Hemmen. In de bijenstal staan diverse bijenkasten van verschillende imkers. Dit is een goede plek om uitleg te krijgen over het leven van de honingbijen.

Henk Oosterom is een imker in hart en nieren met jaren aan ervaring. Hij nam de groep kinderen met de leiding onder zijn hoede. Buiten de bijenstal stonden al een kleine bijenkast en een bijenkorf klaar. Een beroker was al van tevoren aangestoken, zodat deze gebruiksklaar stond.

Bijen kijken

Geboeid keken de kinderen toe hoe een bijenkast en de korf eruit zag. Achter een raampje waren de bijen van dichtbij te zien. Henk deelde kappen uit zodat de kinderen en de leiding beschermd in de bijenstal konden staan. Aan de hand van duidelijke platen werd meer verteld over de anatomie en hoe het er in de bijen aan toe gaat. Er mocht zelfs in een bijenkast gekeken worden.

Verdwaalde bij

Zelfs de kinderen die het in het begin een beetje spannend vonden, stonden even later met hun neus op de bijen. Een mooi moment was toen een verdwaalde bij op de haren van een van de meisjes rondliep. Iedereen bleef rustig, zodat de bij al gauw haar weg kon vervolgen.

 

Contactgegevens

De Wettering 13, 6671 GT ZETTEN, tel. 06-44580125
(zwermmeldingen ook via 0317 - 416331)


csparreboom@kpnmail.nl